Publicerad: 2024-07-15

Välkommen till Alzheimerfondens konsertkväll den 23 augusti

Alzheimerfonden är en del av Årsrika Göteborg - en del av Veteran - VM i friidrott 2024. Under denna period kommer vi på Alzheimerfonden hålla i olika aktiviteter och den 23 augusti bjuder vi in till en helkväll med folkkära artister och prominenta forskare, till förmån för ett demens- och åldersvänligt samhälle. Kattis Ahlström är vår konferencier för kvällen. 

Underhållningen står några av Sveriges mest folkkära artister för: Alzheimerfondens ambassadörer Anders Ekborg, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Tommy Nilson, Hellmans Drengar och Andreas Johnson uppträder på scen samt en hel rad andra stjärnor. Vilka de är avslöjas löpande under juli och augusti här på sidan.
 
Forskare i världsklass delar med sig av sin kunskap och de senaste forskningsrönen om Alzheimers sjukdom. Möt Henrik Zetterberg, professor i neurokemi vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs universitet, Miia Kivipelto, professor i klinisk geriatrik vid Karolinska Institutet och en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil samt Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs universitet.
 
Missa inte chansen till en helkväll fylld av stjärnglans, musik och viktig kunskap om Alzheimers sjukdom. 
 
Biljettpris: 280 kronor. Överskottet från biljettförsäljningen kommer att möjliggöra anslag till verksamheter i Göteborgsregionen som arbetar för ett demens- och åldersvänligt samhälle.

Datum och tid: Fredag 23 augusti kl. 18.00–19.30

Plats: Göteborgs Konserthus

Biljetter kan köpas på Göteborgs Konserthus, på gso.se eller telefon 031–726 53 00.

Vill ni vara med som företag och synas tillsammans med oss på konsertkvällen? Passa på att bjuda in era kunder! Då finns möjligheten till ett företagspaket. Kontakta oss på foretag@alzheimerfonden.se och be att få bli kontaktad för mer information!

Alzheimerfondens insamlingskampanj samt överskottet från biljettförsäljningen kommer att möjliggöra anslag till verksamheter i Göteborgs-regionen som arbetar för ett demens- och åldersvänligt samhälle. Insamlingen pågår mellan 26 juli–21 september. Mer info om hur din verksamhet kan ansöka anslag presenteras i höst.