Publicerad: 2024-10-01

Foto: Peter Lundberg

Konserten "Musiken i mitt liv" drog in över 16 000 kronor till Alzheimerfonden

I november förra året fick musikern Ole Moe en diagnos som skulle förändra hans liv – Alzheimer. Under september månad, även känd som Alzheimermånaden arrangerade han, tillsammans med sin bror Leif, en minnesvärd konsert, ”Musiken i mitt liv” på Skaftö Folkets Hus. Syftet var att dela med sig av sin historia, berätta om sin diagnos och samtidigt samla in pengar till Alzheimerfonden.

 

Konserten drog en stor publik av vänner, släktingar, bekanta och fans, som alla kom för att stödja Ole och forskningen mot Alzheimers sjukdom. Under konserten välkomnades alla av Anders Gunnarsson, ordförande för Skaftö Folkets Hus, som skämtsamt noterade att om de hade haft Beatles på scenen på 60-talet, skulle de nog ha fått lika många besökare. Ole berättar för Lysekilsposten om sin upplevelse av sjukdomen: "Självklart påverkar den mig, men jag mår bra med tanke på omständigheterna. Numera behöver jag dock ha texterna med mig när jag framträder. Jag har förberett mig noggrant tillsammans med min bror Leif, och det känns både bra och lite nervöst att så många har kommit hit. Besökare från Norge, Österlen i Skåne och andra platser har samlats för denna speciella kväll."

Ole tycker att livet har förändrats. Men att det blev lättare efter att han fick sig alzheimerdiagnos. ”Det är viktigt för mig att inte dölja det; att berätta för folk att jag har Alzheimer gör det lättare för dem att förstå när jag har svårigheter, som att ord försvinner, säger Ole till Lysekilsposten.”

Han berömmer också den fina mottagningen på Uddevalla sjukhus, där både han och anhöriga får ett varmt välkomnande. Personalen på sjukhuset kom även för att se Ole och Leifs konsert. Konserten drog in 16 800 kronor till Alzheimerfonden. Ett viktigt bidrag till forskningen!