Publicerad: 2024-10-14

Foto:Genrebild

Ansök om anslag till extra insatser för att främja ett demens-och åldersvänligt samhälle i västra Götalandsregionen

Alzheimerfonden deltog med stort engagemang under Årsrika Göteborg (en del av Veteran VM i friidrott) under augusti. Som avslut på denna fina satsning anordnade Alzheimerfonden en konsertkväll på Göteborgs konserthus den 23 augusti. En fullsatt salong fick njuta av fina artister som framförde berörande musik och vi fick också lyssna till forskare inom alzheimerområdet under ledning av konferencier Kattis Ahlström.
Alzheimerfonden kan med glädje meddela att vår insamlingskampanj som vi genomförde i anslutning till konsertkvällen samt överskottet från biljettförsäljningen kommer att avsättas som anslag till verksamheter i Göteborgsregionen med omnejd som arbetar för ett demens- och åldersvänligt samhälle.


Verksamheter som kommer att premieras utmärker sig redan genom att vara initiativrika och engagerade inom demensområdet. Det handlar om verksamheter som utmärker sig för sitt arbete med att bemöta och engagera personer med demenssjukdom på ett extra fint och engagerande sätt.


Vi inbjuder nu verksamheter i Göteborgsregionen med omnejd att ansöka om anslag enligt följande kriterier:
1. Er verksamhet ska ha säte i Västra Götalandsregionen.
2. Er verksamhet ska omfatta demensvård i någon form ex. särskilt boende, dagverksamhet, aktivitetscenter, mötesplatser etc.
3. Er verksamhet ska utmärka sig genom att ni är initiativrika och engagerade inom demensområdet.
4. Er verksamhet ska vara dokumenterat framgångsrik inom det här fältet. Er verksamhet arbetar aktivt med att bidra till ett demens- och åldersvänligt samhälle.


Ni ansöker genom att:
a. Skriva en motiverande och beskrivande ansökan om vilken typ av insats/aktivitet ni vill genomföra för att ytterligare förstärka ert arbete med att bidra till ett demens- och åldersvänligt samhälle. Max en A4-sida.
b. Skicka in ansökan som ett pdf. dokument till tove@alzheimerfonden.se
c. I mejlet måste ni uppge följande information:
• Verksamhetens namn och sätesadress
• Kontaktperson (namn, titel och epost)


Ansökan skall vara oss tillhanda senast: 1 november
En jury bestående av representanter från Alzheimerfonden och Göteborgs stad kommer att bedöma ansökningarna och utse vinnare som meddelas genom kontakt från juryn.
En ceremoni med vinnarna kommer att anordnas i Göteborg under december.