Publicerad: 2024-10-04

Alzheimerfonden deltog på Seniormässan i Stockholm

Mellan den 1-3 oktober var Alzheimerfonden utställare på Seniorfestivalen i Älvsjö, Stockholm. I Alzheimerfondens monter fick du tillgång till material om Alzheimers sjukdom och fick höra mer om forskningsnyheter och få tillfälle att ställa dina frågor till någon av Alzheimerfondens medarbetare. I montern kunde du även spela memory och köpa alzheimerrapporten, boken ”Hjärnhälsa” eller köpa ett fint armband för att stötta forskningen. 

Under tisdagen och onsdagen höll Alzheimerfondens kansli-och marknadsansvarig Sophia Du Rietz ett samtal med professor Eric Westman på seminariescenen. Ett föredrag som lockade många besökare på mässan. Eric svarade sedan på frågor från besökarna i Alzheimerfondens monter. 

 

Foto: Professor Eric Westman

Under onsdagen hade Alzheimerfonden besök i montern från juristbyrån Lawly, där besökarna fick möjlighet att ställa frågor om testamenten. Detta som en fortsättning på den avslutande "Testamentesveckan". Alzheimerfonden var även en del av initiativet "Superonsdag". Då flera utställare hade specialerbjudanden. Alzheimerfonden gav ut fina goodiebags till de besökare som blev månadsgivare på plats. 

Foto: Jurist från Lawly svarar på frågor från en besökare.

Under alla dagar var även Alzheimerfondens samarbetspartner Sensorem på plats och delade ut ett specialerbjudande till besökarna på mässan om deras trygghetsalarm.

Foto: Sophia Du Rietz, Kanslichef och Marknadsansvarig tillsammans med Gustaf Delemark, Sensorem.

Alzheimerfondens Sophia gästade även Afterworktv på Seniorfestivalen och pratade om Alzheimerfondens arbete och om Alzheimers sjukdom.

Foto: Sophia Du Rietz, Kanslichef och Marknadsansvarig intervjuas i AfterWorkTv.

Se hela intervjun här